Despre mine

Fotografia mea
merg pe prncipiul celor Cei 10 "Daca" 1. Daca vrei sa faci un bine, atunci fa-l cand este nevoie. 2. Daca poti sa faci pe cineva fericit, nu sta pe ganduri. 3. Daca dai ceva, nu astepta ca fapta sa se intoarca. 4. Daca primesti ceva, da mai departe. 5. Daca nu poti sa ajuti pe cineva, spune-i-o in asa fel incat sa nu o recepteze ca pe un refuz. 6. Daca poti sa construiesti ceva, nu distruge. 7. Daca poti, fii hotarat in ceea ce spui si ceea ce faci. 8. Daca devii celebru, ramai modest. 9. Daca esti nervos, nu-ti descarca nervii pe altii. 10. Daca faci o observatie, nu jigni.

sâmbătă, 22 mai 2010

"Mamă ai zis că frînghiea de la git no să mă doară!"


O călătorie la capitală poate salva o viaţă!
Ungheni-Chişinău o porţiune de drum nu prea mare, timp de parcurs practic o ora, dar întîmplarea sau voinţa Domnului făcu ca o doamnă să nu mai reziste cerinţelor fiziologice, astfel ceru conducătorului auto să facă auto-stopul lăngă o pădurice din apropierea Corneştiului. Coborînd, la interval de citeva minute se auzise un strigăt groaznic ce venea din direcţia în care plecase doamna, în grabă cei din transport au ajuns-o din urmă. In codrul verde-mpărătesc pe ramul unui pom cu o frînghie la gît atîrna un copil, culmea încă viu! Doamna a zărit că fuge cineva dar ca o bună creştină a încercat din răsputeri să ridice puiul nevinovat de picioruşe în sus, şi cu ajutorul Celui de Sus a reuşit să-i salveze viaţa împreună cu alţi călatori din transport care au venit să vadă de ce strigase doamna. Speriat copilul şi-a prins "mama salvatoare" cu braţele, şi şi-au continuat drumul. La cîteva sute de metri de la incident o doamnă vota vre-o maşină de ocazie pentru a ajunge şi ea la capitală, şoferul opri, iar ea urcase. De cum o zări copilul exclamă:"mamă ai zis că frînghiea de la gît no să mă doară"!
Inculpata a fost denunţată primului secor de poliţie, ea riscă ani buni de carceră. Martorii spun că mama ucigaşă muncea periodic în Italia la negru, iar copilul îl lăsa mai mereu cu cineva, de data asta parese nu mai avea cu cine să-l lase, şi sufletul păgîn de crminală ea sugerat ideea de al dărui mamei natură!
Cîtă ură, cît de păgîn trebuie să fii, cîte apucături criminalice trebuie să ai în tine să îţi spînzuri copilul, floare vieţii, care la-i nascut cîndva din dragoste.
Acum pentru perla de mare preţ, pe care ai săvîrşit-o pentru care ai renunta la toate bunurile pe care ţi le-a oferit viaţa, ai rămas pentru ani buni să încălzeşti închisorile Moldovei, iar puiul tău, căruia ai vrut să-i sugrumi viaţa sau poate pentru care ai plecat departe să-i oferi un viitor, nu ştim ce va fi mîine, nu ştim pe mîinele cui va creşte, ce va fi el în viaţă, cine îi va oferi blîndeţea unei mame, care de altfel nici nu se ştie că a cunoscut-o vre-o dată cu adevărat. Iubiţi-vă copii mame! Ascultaţile gîndurile! Îmărtăşiţile ideile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu