Despre mine

Fotografia mea
merg pe prncipiul celor Cei 10 "Daca" 1. Daca vrei sa faci un bine, atunci fa-l cand este nevoie. 2. Daca poti sa faci pe cineva fericit, nu sta pe ganduri. 3. Daca dai ceva, nu astepta ca fapta sa se intoarca. 4. Daca primesti ceva, da mai departe. 5. Daca nu poti sa ajuti pe cineva, spune-i-o in asa fel incat sa nu o recepteze ca pe un refuz. 6. Daca poti sa construiesti ceva, nu distruge. 7. Daca poti, fii hotarat in ceea ce spui si ceea ce faci. 8. Daca devii celebru, ramai modest. 9. Daca esti nervos, nu-ti descarca nervii pe altii. 10. Daca faci o observatie, nu jigni.

sâmbătă, 26 martie 2011

Ministerul Economiei are priorităţi în dezvoltarea mediului de afaceri.

Transparența, informatizarea, inovațiile și creștera culturii antreprenoriale sunt primordiale pentru Ministerul Economiei în dezvoltarea mediului de afaceri.
Planul de activitate 2011 a Ministerului Economiei în domeniul dezvoltării mediului de afaceri și a politicilor industrialea fost subiectu de bază conform unui comunicat de presă a direcţiei relaţiilor publice al Ministerului Economiei. Elementul esenţial în elaborarea politicilor respective îl reprezintă continuarea şi eficientizarea procesului participativ ca mijloc de ajustare a politicilor promovate de către Minister. După cum a relatat Sergiu Ciobanu, viceministru al Economiei, va fi continuat dialogul public-privat și dialogul direct cu reprezentanţii sectorului asociativ pe anumite domenii, inclusiv, este planificată crearea Consiliului Consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii , aceste consultații urmând să dea o informație clară și imediată asupra activităţilor necesare pentru eliminarea constrângerilor administrative asupra mediului de afaceri.
La nivel de acţiuni în contextul planificării strategice pe termen mediu, Ministerul se va focusa pe Continuarea procesului de eliminare a constrîngerilor pe tot ciclul afacerii: iniţiere – Ghiliotina 2+ sub aspect al facilitării procedurilor şi diminuării costurilor aferente procedurilor de lansare, autorizare şi licenţiere a afacerii – 4 legi; iniţierea Ghilotinei-3, pentru asigurarea unor tarife transparente şi bazate pe costuri la servicii prestate antreprenorilor; îmbunătăţirea cadrului legislativ al activităţii de comerţ exterior, în special prin consolidarea legislativă şi instituţională a instituţiei de brockeri vamali; îmbunătăţirea cadrului legislativ al insolvabilităţii.
O altă arie de reforme ale Ministerului Economiei va ține de implementarea logicii “statului de drept” în relaţia “stat – business”, concomitent cu îmbunătăţirea cadrului legal: revizuirea cadrului legislativ şi instituţional al controalelor şi inspecţiilor asupra mediului de afaceri; demonopolizarea unor genuri de activitate şi accesul mediului privat la resurse (terenuri); fortificarea drepturilor societăţilor comerciale prin modificarea legislaţiei în domeniul societăţilor comerciale.
Îmbunătăţirea mediului fiscal şi îmbunătăţirea accesului la resurse financiare este posibilă, în opinia Ministerului prin insistarea asupra unor politici fiscale previzibile, transparente şi stimulatoare pentru business, precum şi asupra unei administrări fiscale eficiente, asigurarea accesului la resurse financiare prin instrumente de co-finanţare.
“Elemente de orizontalitate, omniprezente pentru toate reformele enunțate sunt previzibilitatea şi transparenţa politicilor, informatizarea, promovarea inovaţiilor și a culturii antreprenoriale, inclusiv prin participarea la elaborarea curriculei universitare şi organizare de cursuri şi training-uri pentru antreprenori). Rezultatul acestor activități va fi unul global: sporirea capacităţilor participatorii în procesul de elaborare a politicilor, prin urmare, transparența și eficiența acestora”, a menționat viceministrul Ciobanu în cadrul prezentării publice a Planului de acțiuni 2011 al Ministerului Economiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu